Доступність посилання

ТОП новини

Росія: екс-голову «ВимпелКому» Слободіна оголосили у федеральний розшук


Михайло Слободін
Михайло Слободін

У Росії оголосили у федеральний розшук колишнього генерального директора «ВимпелКому» Михайла Слободіна. Таке рішення суд ухвалив 7 вересня.

Раніше у Слідчому комітеті Росії заявляли, що Слободіна розшукують у зв’язку зі справою про підкуп колишньої влади Республіки Комі.

Про відставку генерального директора «Вимпелкому» стало відомо 5 вересня.

Того ж дня у Москві російські силовики затримали двох топ-менеджерів компанії «Ренова», яка належить одному з найбагатших бізнесменів Росії Віктору Вексельбергу.

Слідчий комітет Росії повідомив, що затриманих, Бориса Вайнзіхера та Євгена Ольховика, звинувачують у підкупі з метою створення кращих умов для ведення бізнесу посадових осіб, які пов’язані з виробництвом електроенергії у Республіці Комі. Слідчі вважають, що йдеться про хабарі на суму близько 800 мільйонів рублів за період від 2007 до 2014 року.

Окрім цього, слідчі заявили про розшук Михайла Слободіна, який колись працював у «Ренові». Після цього Слободін очолював компанію «ВимпелКом», яка представлена на ринку мобільного зв’язку в Росії оператором «Білайн».

Після повідомлень про розслідування у Росії Слободін оголосив про відставку зі своєї нинішньої посади й готовність відповісти на запитання слідчих. За даними російських засобів інформації, Слободін перебуває нині за кордоном.

Компанія «ВимпелКом» також контролюється російським мільярдером Віктором Вексельбергом.

У серпні 2016 року президент Росії Володимир Путін наказав ФСБ розслідувати проблему «шахрайства» у Республіці Комі.

XS
SM
MD
LG