Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон: російський винищувач здійснив небезпечний маневр щодо літака США


P-8 Poseidon
P-8 Poseidon

Російський винищувач здійснив «небезпечний і непрофесійний» маневр під час перехоплення американського літака-розвідника, який здійснював патрулювання над Чорним морем, повідомили Reuters 7 вересня двоє представників Міністерства оборони США.

Інцидент стався між російським Су-27 і американським P-8 Poseidon.

Чиновники США, які говорили на умовах анонімності, повідомили, що між повітряними судами відбулися два контакти, один з яких був небезпечним.

«Літаки маневрували упродовж 12 годин і здійснили низку взаємодій один з одним. Але тільки один з інцидентів можна назвати небезпечним», – сказав посадовець США, який не мав повноважень говорити публічно.

Представники США обговорюють інцидент з пілотом, після чого визначать, чи буде він зарахований до числа проблем, які обговорюватимуться на щорічній зустрічі з російськими представниками.

Цього року відбулося кілька схожих інцидентів з участю військових Росії. Зокрема, у квітні два російські військові літаки пролетіли поблизу ракетного есмінця США у Балтійському морі.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися у 2014 році, після російської анексії Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG