Доступність посилання

ТОП новини

Владна партія Вірменії на засіданні 8 вересня може розглянути відставку прем’єра


Овік Абрамян
Овік Абрамян

8 вересня у Єревані відбудуться засідання виконавчого органу і ради владної Республіканської партії Вірменії, на яких, за даними ЗМІ, можуть розглянути питання про відставку прем’єр-міністра Овіка Абрамяна.

За повідомленнями, на місце Абрамяна можуть призначити колишнього мера Єревана, підприємця Карена Карапетяна. Водночас сам він у розмові з вірменською редакцією Радіо Свобода (Радіо Азатутюн) відмовився коментувати своє можливе призначення.

А голова Національних зборів Вірменії Галуст Саакян заявив Радіо Азатутюн, що питання відставки чинного прем’єр-міністра Овіка Абрамяна «повноцінно не обговорювалося».

Абрамян був призначений головою уряду Вірменії два роки тому. Минулого року економічне зростання країни різко вповільнилося. Це збільшило залежність Вірменії від допомоги й інвестицій Росії, в тому числі і від грошових переказів від вірмен, які працюють в Росії.

Уряд також зіткнувся зі зростанням насильства у сепаратистському регіоні Азербайджану Нагірному Карабасі, який контролюють підтримувані Вірменією сепаратисти. Крім того, у липні в Єревані озброєні люди захопили поліцейський відділок, вимагаючи звільнення арештованого опозиційного політика.

XS
SM
MD
LG