Доступність посилання

ТОП новини

Мотузяник: доба у зоні бойових дій на Донбасі минула без втрат


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих і поранених серед українських військових не було, повідомив речник АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, вчора на луганському напрямку було три обстріли з боку підтримуваних Росією бойовиків у Попаснянському районі.

Мотузяник зазначив, що на донецькому напрямку внаслідок вчорашнього обстрілу житлових кварталів Верхньоторецького 2 місцевих жителів поранені.

«Окрім цього, активні бойові дії вчора велися в Авдіївці. Ворожі обстріли тривали 20 і більше хвилин, причому один із них був мінометним. Також НЗФ порушили режим тиші у Луганському та Новоселівці Другій», – сказав він.

Речник АТО повідомив, що на маріупольському напрямку тривають мінометні обстріли з боку сепаратистів у Широкині, вчора також були обстріли у Мар’їнці, Старогнатівці та Гранітному.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах околиць Донецька, Ясинуватої та села Саханка. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що минулої доби українські військові тричі обстріляли позиції сепаратистів, зокрема район села Калинівка.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені.

Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня.

XS
SM
MD
LG