Доступність посилання

ТОП новини

Грузія має інструменти підготовки до членства в НАТО – президент Марґвелашвілі


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ (л) і президент Грузії Ґіорґі Марґвелашвілі, Тбілісі, 8 вересня 2016 року
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ (л) і президент Грузії Ґіорґі Марґвелашвілі, Тбілісі, 8 вересня 2016 року

Грузія швидко і масштабно реалізує реформи у військовій сфері, які наближають вступ цієї країни до НАТО. Про це в Тбілісі 8 вересня заявили генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберґ та президент Грузії Ґіорґі Марґвелашвілі.

«Якість інтеграції Грузії до альянсу зростає з кожним роком. На сьогодні ми маємо майже всі інструменти, які підготують нашу країну до членства. Ці інструменти максимально використовуватимуться для зміцнення обороноздатності країни», – наголосив президент Марґвелашвілі.

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберґ додав, що фундаментальні реформи «є найбільш важливими для самої Грузії, але вони також допомагають підготувати Грузію до вступу в НАТО».

Грузія заявляє, що прагне вступити до НАТО, так само, як і до ЄС. Там іще до війни Росії проти Грузії провели на початку 2008 року референдум, на якому 77 відсотків його учасників висловилися за вступ країни до Північноатлантичного союзу. І після зміни влади 2012 року Грузія незмінно йде курсом євроатлантичної інтеграції.

XS
SM
MD
LG