Доступність посилання

ТОП новини

«Київміськбуд» оголосив страйк через блокування офісу і сутички в Святошинському районі Києва


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Підприємство «Київміськбуд» оголосило безстроковий страйк через події в Святошинському районі Києва та біля офісу підприємства.

«Події, що відбулися сьогодні вночі та зранку під офісом «Київміськбуду» змушують нас іти на кардинальні міри. Ми зупиняємо усе своє будівництво та оголошуємо страйк доти, доки агресивні провокації та напади на законослухняних підприємців не припиняться», – йдеться у заяві підприємства.

Події у Святошинському провулку «Київміськбуд» називає «рейдерською атакою» на будівельний майданчик і заявляє про постраждалих будівельників внаслідок цих подій.

«Рейдерська атака на будівельний майданчик «Київміськбуд» вже призвела до жертв серед будівельників, які не мають жодного стосунку до амбіцій проплачених кимось тітушок. Сьогодні вранці від димових шашок та вибухових пристроїв, які кидали у офіс «Київміскбуду» агресивні молодики із символікою батальону Азов на одязі, могли зашкодити людям», – зазначається в заяві.

Крім того, «Київміськбуд» закликає міністра внутрішніх справ, народних депутатів негайно втрутитись у цю ситуацію і покарати винних.

«Ми оголошуємо безстроковий страйк, зупиняємо усі свої роботи до того моменту, поки нашим працівникам більше не треба буде боятися виходити на будівельний майданчик. Тепер наші інвестори – тисячі киян, які чекають на власне житло – разом із нами будуть вимагати від вас нарешті перейти до рішучих дій та захистити чесний бізнес від рейдерів», – заявляє підприємство.

Вранці 9 вересня під офісом будівельної компанії «Київміськбуд» сталися сутички, силовики затримали трьох людей. За даними поліції, тілесних ушкоджень під час акції, організованої представниками цивільного корпусу «Азов», зазнали двоє правоохоронців.

Увечері 8 вересня представники цивільного корпусу «Азов» та місцеві жителі, що пікетували ділянку у Святошинському провулку у Києві, протестуючи проти планів забудови, увійшли на територію, де раніше забарикадувалися невідомі, що представлялися будівельниками від «Київміськбуду».

6 вересня у Святошинському провулку мали відбутися громадські збори щодо вирішення питання із забудовником, який, за словами жителів, незаконно привласнює прибудинкову територію. Проте під час зборів між невідомими, які ще напередодні заблокували автостоянку з автомобілями місцевих жителів, та ветеранами батальйону «Донбас», що виступили на боці місцевих жителів, виникла сутичка. На місце цих подій приїжджав народний депутат Семен Семенченко. Він та ветерани бойових дій на Донбасі намагалися пройти на територію автомобільної стоянки, яку заблокували невідомі, але їх не впустили.

Поліція через події на будівництві у Святошинському провулку 6 вересня відкрила три кримінальні провадження за фактом перешкоджання депутатській діяльності, травмування поліцейського та за фактом хуліганських дій.

XS
SM
MD
LG