Доступність посилання

ТОП новини

У Росії заявляють, що Україна не може перешкоджати вибору російських громадян 18 вересня


Голова ЦВК Росії Елла Памфілова
Голова ЦВК Росії Елла Памфілова

Голова ЦВК Росії Елла Памфілова заявила, що українська влада не може заборонити голосування на виборах до Державної думи 18 вересня тих громадян Росії, які перебувають на українській території.

«Компетенція України – гарантувати безпеку російських громадян, які прийдуть до російського посольства або консульства», – заявила Памфілова в інтерв’ю радіостанції «Эхо Москвы».

А заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін наголосив, що у Москві «чекають на офіційні роз’яснення, які мають бути докладними й конкретними». «Ми маємо розуміти в деталях позицію української влади», – цитує дипломата російська інформагенція ТАСС.

Президент України Петро Порошенко доручив 10 вересня міністру закордонних справ Павлу Клімкіну проінформувати керівництво Російської Федерації про неможливість проведення виборів у Державну думу на українській території.

У день виборів до російської Державної думи, 18 вересня, Росія планувала в Україні відкрити виборчі дільниці в посольстві Росії в Києві і генеральних консульствах Росії в Одесі, Львові та Харкові.

Також Росія організовує вибори до нижньої палати свого парламенту на окупованій території в Криму. Верховна Рада України закликала парламенти світу не визнавати російські вибори на півострові.

За даними російського ЦВК, на консульському обліку в Україні перебуває понад 80 тисяч громадян Росії, які мають право голосувати на виборах 18 вересня.

XS
SM
MD
LG