Доступність посилання

ТОП новини

Мусульмани розпочинають хадж


Місто Мекка в Саудівській Аравії
Місто Мекка в Саудівській Аравії

Майже 1,5 мільйона мусульман 10 вересня в Саудівській Аравії розпочинають хадж – щорічне паломництво до святинь своєї релігії. Заходи відбуваються за умов жорстких заходів безпеки.

Паломники рухаються від священного міста Мекки до долини Міна, розташованої приблизно зап’ять кілометрів на схід від Мекки. Таким чином вони повторюють шлях пророка Мухаммеда, виконуючи ті ж ритуали через 1400 років. На світанку 11 вересня вони підуть на гору Арафат, що розташована на відстані близько 20 кілометрів на схід від Мекки, для зібрання, яке знаменує кульмінацію хаджу.

Саудівська влада посилила безпеку п’ятиденного паломництва і жорстко контролює натовп, щоб уникнути повторення торішньої тисняви, коли загинули сотні людей. Ці заходи включають використання цифрових браслетів, випущених для паломників, щоб допомогти ідентифікувати їх і керувати рухом людей. Браслети пов0146язані з системою GPS-позиціонування.

Десятки тисяч іранців відсутні на хаджу цього року через тривалу напруженість у відносинах між цією шиїтською нацією і сунітами Саудівської Аравії. Хадж є однією з п'яти основоположних засад ісламу: кожний здоровий мусульманин повинен має здійснити це паломництво принаймні один раз у своєму житті.

XS
SM
MD
LG