Доступність посилання

ТОП новини

Справа про хабарництво в Київській ОДА може розвалитися – голова НАБУ


Справа про хабарництво щодо керівників Київської облдержадміністрації може розвалитися в суді через порушення підслідності. Про це 10 вересня на брифінгу в Харкові заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, інформує телеканал «112. Україна».

За його словами, Національна поліція не захотіла співпрацювати з НАБУ, хоча саме антикорупційному бюро має бути підслідна ця справа.

«Поліція не захотіла співпрацювати з тим органом, якому підслідна ця справа, і, відповідно, цей матеріал реалізувала Генпрокуратура. Знову будуть проблеми з цією справою. Ви бачили це на прикладі справи мера Вишгорода, який зараз повністю поновлений на посаді, у нього немає запобіжних заходів у зв’язку з порушенням правил підслідності, але чомусь правоохоронні органи все одно йдуть на ці порушення», – наголосив Ситник.

9 вересня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що заступника голови Київської облдержадміністрації Ігоря Любка затримали за хабарництво. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство вивчає роль в цьому злочині голови адміністрації Мельничука, який кілька днів тому подав у відставку.

10 вересня вночі на сайті президента України Петра Порошенка був оприлюднений указ про звільнення Максима Мельничука з посади голови Київської облдержадміністрації. Згодом того ж дня дружина Мельничука заявила про його зникнення.

XS
SM
MD
LG