Доступність посилання

ТОП новини

Після звільнення з-під варти Філімонова активісти ЦК «Азов» підпалили фаєри під «Київміськбудом»


10 вересня після рішення суду про відхилення клопотання прокурорів щодо арешту керівник київської філії цивільного корпусу «Азов» Сергій Філімонов разом з активістами вирушив під стіни підприємства «Київміськбуд». Як передає кореспондент Радіо Свобода, активісти «Азову» підпалили біля будівлі декілька фаєрів і прочитали молитву. За попередніми даними, заворушень чи збитків від акції не було.

Сергій Філімонов
Сергій Філімонов

Повідомляється, що до будівлі «Київміськбуду», серед інших, прийшли народні депутати Андрій Білецький (фракція «Народний фронт») та Олег Петренко (фракція БПП).

Зліва направо: Олег Петренко, Андрій Білецький та Сергій Філімонов
Зліва направо: Олег Петренко, Андрій Білецький та Сергій Філімонов

Представники «Азова» пікетували сьогодні Печерський суд Києва, який пізніше не задовольнив клопотання прокуратури про арешт на 2 місяці керівника київської філії цивільного корпусу «Азов» Сергія Філімонова, якого звинувачують у хуліганстві. Філімонова звільнили під особисте зобов’язання. Він свою вину не визнає, каже, що під час сутичок 9 вересня під офісом компанії «Київміськбуд» захищався, і, оскільки поліцейський був у цивільному, не знав, що перед ним правоохоронець.

Керівника київської філії ЦК «Азов» звільнили з-під варти
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

9 вересня під час сутичок під стінами будівельної компанії «Київміськбуд» трьох активістів «Азова» затримали поліцейські. Двох із них згодом відпустили. За даними поліції, було поранено двох правоохоронців. Підприємство «Київміськбуд» оголосило безстроковий страйк через події в Святошинському районі Києва та біля офісу підприємства.

Увечері 8 вересня представники ЦК «Азов» та місцеві жителі, що пікетували ділянку у Святошинському провулку у Києві, протестуючи проти планів забудови, увійшли на територію, де раніше забарикадувалися невідомі, що представлялися будівельниками від «Київміськбуду». Перед цим 6 вересня у Святошинському провулку мали відбутися громадські збори із забудовником, який, за словами жителів, незаконно привласнює прибудинкову територію. Проте під час зборів між невідомими та ветеранами батальйону «Донбас», що виступили на боці місцевих жителів, виникла сутичка. Поліція за фактом подій відкрила три кримінальні провадження.

XS
SM
MD
LG