Доступність посилання

ТОП новини

Гілларі Клінтон через хворобу скасувала передвиборну поїздку до Каліфорнії


Гілларі Клінтон залишає будинок дочки у Нью-Йорку після відпочинку – через кілька годин після панахиди за жертвами терактів 11 вересня 2001 року
Гілларі Клінтон залишає будинок дочки у Нью-Йорку після відпочинку – через кілька годин після панахиди за жертвами терактів 11 вересня 2001 року

Кандидат на посаду президента США від Демократичної партії Гілларі Клінтон скасувала заплановану на 12 і 13 вересня передвиборну поїздку до штату Каліфорнія. Це сталося після того, як колишній державний секретар раптово, приблизно через півтори години після початку церемонії, залишила панахиду за жертвами терористичних нападів, що сталися 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку.

Клінтон хворіє на пневмонію, повідомила її лікар Лайза Бардак. За її словами, такий діагноз був встановлений 9 вересня. Лікар також додала, що її пацієнтка потерпає від пов’язаного з алергією кашлю.

На панахиді 11 вересня Клінтон відчула зневоднення та перегрілася, наголосила Лайза Бардак. Пізніше того ж дня Клінтон була оглянута в своєму будинку в Чаппакуа, в її стані фахівці виявили ознаки відновлення від хвороби.

Клінтон прописали антибіотики та інші ліки.

68-річна Клінтон була серед офіційних осіб, у тому числі й президента США Барака Обами, які відвідали церемонію на меморіалі Ground Zero в Нью-Йорку, де 15 років тому впали дві вежі Всесвітнього торговельногого центру.

Прихильники суперника Клінтон із Республіканської партії Дональда Трампа, який також відвідав панахиду в Нью-Йорку, вважають, що стан здоров’я демократичного кандидата робить її фізично непридатною для роботи на посаді президента. Вони вказують ще й на струс мозку, який Клінтон ппережила в грудні 2012 року після того, як знепритомніла.

Клінтон відкинула звинувачення щодо проблем зі здоров’ям як чутки і прояви безпідставних теорій змови.

XS
SM
MD
LG