Доступність посилання

ТОП новини

Жителі Дніпра перекрили дорогу, протестуючи проти ввезення немісцевого сміття


©Shutterstock
©Shutterstock

Жителі околиці Дніпра, Діївки, перекрили трасу до Кривого Рогу, протестуючи проти використання сміттєзвалища поблизу їхнього мікрорайону для утилізації побутових відходів з інших міст. Акція ініційована будинковими комітетами мікрорайону, у ній бере участь понад сто жителів, вони наголошують на тому, що їхній протест поза політикою.

За словами учасників акції протесту, перекриття траси триває від ранку. Поліція організувала рух транспорту в об’їзд.

Як зазначила в коментарі Радіо Свобода учасниця акції, громадська активістка Тетяна Лампіка, протест викликаний рішенням міської влади допустити звезення на полігон комунального підприємства «Еко-Дніпро» немісцевого сміття, однак наразі жителі вимагають закриття також і самого сміттєзвалища.

«Це звалище й так сильно смердить, у криницях у людей погана вода. Наразі вони вимагають не тільки не звозити сюди сміття, а й взагалі закрити звалище. Обурення жителів викликали останні заяви з міськради про те, що місто буде приймати сміття звідусіль, аби лиш платили. Ця акція стихійна, але ми намагаємось стежити за порядком. Ми націлюємо людей на те, що має бути зустріч з представниками міськради, і градус протесту спаде. З іншого боку, ми зв’язались з мерією і просимо представників влади приїхати поговорити з людьми», – сказала Лампіка.

Як зауважили представники ініціативної групи жителів, вони чекають прибуття на місце події заступника міського голови.

В управлінні охорони навколишнього природного середовища міськради раніше заявили, що в умовах, коли полігон недоотримує кошти на утилізацію сміття від місцевих жителів, місто зацікавлене в прийомі побутових відходів з інших міст.

Радіо Свобода направило до міськради інформаційний запит щодо рішення про звезення на полігон немісцевого сміття.

Раніше на сесії Дніпропетровської міської ради намагались розглянути питання щодо роботи полігону в Діївці, однак депутати не підтримали включення питання до порядку денного.

XS
SM
MD
LG