Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: провадження щодо керівника Державіаслужби передали до суду


Національне антикорупційне бюро України заявляє про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо керівника Державної авіаційної служби України.

Як повідомляє прес-служба бюро, обвинувальний акт за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) направили до Солом’янського районного суду Києва 9 вересня.

У НАБУ зазначають, що, відповідно до матеріалів розслідування, голова Державіаслужби з метою одержання неправомірної вигоди надав незаконні переваги приватному підприємству «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України».

«Всупереч інтересам ДАСУ, використовуючи своє службове становище, він не погодив держпідприємству – «Українсько-середземноморські авіалінії» – вильоти належним чином сертифікованих повітряних суден, заплановані на 17 листопада 2014 року та 5 лютого 2015 року, чим фактично скасував заплановані рейси за маршрутом «Київ-Тегеран-Київ», – зазначають у бюро.

Це кримінальне провадження Генеральна прокуратура України передала НАБУ у грудні 2015 року, додають у бюро.

У рамках цього провадження 14-15 червня детективи НАБУ проводили обшуки в офісних приміщеннях авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України».

У «МАУ» тоді заявили, що письмовий запит НАБУ про надання відповідних документів вони отримали 13 червня, «авіакомпанія невідкладно приступила до підготовки документів, на збір яких потрібно декілька діб, однак вже вранці 14 червня офіс «МАУ» заблокувала оперативна група НАБУ».

Авіакомпанія вважає, що подібні дії є «неприхованим тиском на бізнес, спрямовані на залякування та деморалізацію колективу «МАУ», подібне незаконне втручання в роботу авіакомпанії є продовженням низки заходів, спрямованих на те, аби змусити «МАУ» відмовитися від своєї юридичної позиції та оплатити авіаційні збори, спір про законність яких на даний момент розглядається у суді».

Співвласником авіакомпанії «МАУ» є бізнесмен Ігор Коломойський.

XS
SM
MD
LG