Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін: Україна може відмовитися від участі в ПАРЄ у разі визнання повноважень делегації Росії


Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Україна може відмовитися від участі в роботі Парламентської асамблеї Ради Європи, якщо повноваження російської делегації будуть визнані, попри нелегітимність виборів до Державної думи Росії на території окупованого Криму. Про 12 вересня в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Ми будемо розглядати різні варіанти, аж до того, щоб не брати участь в роботі ПАРЄ. Звичайно, я не можу сказати це народним депутатам України, це їхнє суверенне рішення, але я буду радити робити дуже радикальні кроки», – сказав Клімкін.

Раніше 12 вересня президент України Петро Порошенко закликав країни-члени «Групи семи» і Європейського союзу не визнавати легітимності парламентських виборів Росії, які Москва намагається провести в окупованих Криму й Севастополі, і зберігати санкційний тиск на Москву.

Росія 18 вересня проводить вибори до Державної думи, нижньої палати парламенту, які вона вперше хоче провести і на окупованій частині України, у Криму. Київ уже закликав світову спільноту, яка не визнає претензій Росії на володіння Кримом, не визнавати таких виборів.

XS
SM
MD
LG