Доступність посилання

ТОП новини

Речниця Кучми: контактна група проводить відеоконференцію


Учасники переговорів у Мінську (архівне фото)
Учасники переговорів у Мінську (архівне фото)

Відеоконференція Тристоронньої контактної групи відбувається за участю представників окремих районів Донецької і Луганської областей (ОРДЛО), заявила речниця представника України в групі, колишнього президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Подробиць вона не навела.

Сепаратисти з угруповань «ДНР» і «ЛНР» також заявляють про початок переговорів. За повідомленням, на засіданні йтиметься про дотримання режиму припинення вогню, який мав би діяти з 1 вересня.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але впродовж останніх днів розпочинається нова ескалація. За даними радника президента України Юрія Бірюкова, у зоні бойових дій на Донбасі впродовж доби 12 вересня загинули двоє українських військових, один зник безвісти, ще 15 були поранені.

XS
SM
MD
LG