Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: суд арештував майно екс-керівника НАУ, підозрюваного у хабарництві


Солом’янський районний суд Києва арештував майно колишнього виконувача обов’язків ректора Національного авіаційного університету України Володимира Харченка, якого підозрюють у хабарництві.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, арешт накладений зокрема на квартиру, два будинки, гараж та грошові кошти у державній та іноземній валюті (1,5 мільйона гривень, 1,2 тисячі польських злотих, 3,9 тисячі російських рублів, 2,3 тисячі китайських юанів, 10 канадських доларів, 50 гонконгських доларів, 3,1 тисячі фунтів стерлінгів, 50,6 тисяч доларів США та 69, 3 тисяч євро).

Рішення суду ухвалене 31 серпня, уточнюють у бюро.

26 серпня затримали виконувача обов’язки ректора Національного авіаційного університету під час отримання частини хабара у розмірі близько 3 мільйонів гривень. 27 серпня керівнику НАУ та адвокату-посереднику було повідомлено про підозру за статтею про «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою». Обидва підозрювані перебувають на лікуванні, суд досі не обрав їм запобіжного заходу, зазначають у НАБУ.

У Міністерстві освіти і науки України повідомили 26 серпня про звільнення Володимира Харченка від виконання обов’язків ректора Національного авіаційного університету.

XS
SM
MD
LG