Доступність посилання

ТОП новини

Речниця Кучми: Контактна група закликала до дотримання «режиму тиші» на Донбасі


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Тристороння контактна група закликала до дотримання режиму припинення вогню на Донбасі. Про це за підсумками відеоконференції повідомила речниця представника України в групі, колишнього президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Під час відеоконференції заслухали доповіді керівника СММ ОБСЄ, координатора від ОБСЄ в робочій підгрупі з безпеки Ертугрула Апакана, а також офіцерів з СЦКК», – написала вона на своїй сторінці в Facebook

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи відбудеться в Мінську 21 вересня, нагадала Оліфер.

Сепаратисти з угруповань «ДНР» і «ЛНР» також заявляють про завершення переговорів, проте подробиць не повідомляють.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався.

Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але впродовж останніх днів розпочинається нова ескалація. У штабі АТО заявили, що у зоні бойових дій на Донбасі впродовж доби, 12 вересня, загинули троє українських військових, один зник безвісти, ще 15 були поранені.

XS
SM
MD
LG