Доступність посилання

ТОП новини

У Росії анонсували черговий міжнародний з’їзд сепаратистів


Архівне фото: під час попереднього з’їзду сепаратистів, Москва, 20 вересня 2015 року
Архівне фото: під час попереднього з’їзду сепаратистів, Москва, 20 вересня 2015 року

У Росії на 25 вересня запланована міжнародна конференція сепаратистів, яку проводить фінансований Кремлем «Антиглобалістський рух Росії», повідомила російська служба Радіо Свобода.

За даними російського агентства «РБК», цей рух отримав на організацію конференції три з половиною мільйони рублів (нині це майже 54 тисячі доларів) від російського Національного добродійного фонду, що розподіляє президентські ґранти.

На заході, що має офіційну назву «Діалог націй. Право народів на самовизначення і будівництво багатополярного світу», очікують делегатів від сепаратистських організацій зі США (зі штатів Техас, Каліфорнія, Гаваї, а також із Пуерто-Рико), Великої Британії (з Північної Ірландії й Шотландії), з кількох регіонів Італії, представників курдських сепаратистів із країн Середнього Сходу, а також деяких сепаратистських утворів на післярадянському просторі, на кшталт Нагірного Карабаху. Цей список не вичерпний.

Перший такий з’їзд сепаратистів влаштували в Москві минулого року. В ньому тоді брали участь і представники підтримуваних Росією збройних сепаратистських угруповань із України «ЛНР» і «ДНР», що визнані в Україні терористичними.

Москва активно підтримує сепаратистські рухи в багатьох регіонах світу – там, де вони можуть підірвати країни, послаблення яких вигідне Росії. При цьому в самій Росії, за чинним законодавством, заклики до «порушення територіальної цілісності» країни є кримінальним злочином, що карається позбавленням волі на термін до чотирьох років.

XS
SM
MD
LG