Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: з України видворили росіянку через її можливу причетність до «ІД»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Служба безпеки України заявляє про видворення з України громадянки Росії через її можливу причетність до екстремістського угруповання «Ісламська держава».

Як повідомляє прес-служба СБУ, 26-річна громадянка Росії 10 вересня прибула в Харків авіарейсом зі Стамбула (Туреччина).

«Під час проходження прикордонного контролю вона не змогла пояснити мету свого візиту до України, окрім того, що її депортували з Туреччини за причетність до діяльності міжнародної терористичної організації ІДІЛ», – зазначають у відомстві.

У СБУ повідомляють, що росіянка постійно плуталася у своїх біографічних даних і не змогла розповісти, чим вона займалася на території Туреччини.

«Для забезпечення інтересів національної безпеки СБУ 12 вересня ухвалила рішення щодо примусового виселення росіянки з України. Того самого дня вона добровільно виїхала в напрямку Росії», – додають у прес-службі.

Упродовж 2014 року угруповання «Ісламська держава» захопило значні території в Іраку й Сирії. Коаліцію з 65 країн, яка веде боротьбу проти угруповання «Ісламська держава» в Іраку й Сирії, очолюють США.

XS
SM
MD
LG