Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликав продовжити українські санкції проти Росії як агресора


Петро Порошенко, архівне фото
Петро Порошенко, архівне фото

Президент України Петро Порошенко знову заявив про важливість і необхідність продовження українських санкцій проти Росії як країни-агресора.

Як сказав він на засіданні Ради національної безпеки і оборони, за спільною і узгодженою позицією з урядом найближчими днями буде проведено спеціальне засідання РНБО, присвячене таким санкціям проти окремих юридичних і фізичних осіб із Росії.

За його словами, які наводить прес-служба голови держави, «робиться це в чіткій координації з нашими партнерами з Європейського союзу, Сполучених Штатів Америки та партнерами в міжнародній коаліції на підтримку України».

У понеділок Петро Порошенко закликав країни-члени «Групи семи» і Європейського союзу, серед іншого, зберігати санкційний тиск на Москву. Як сказав він на зустрічі з послами цих країн, санкційний тиск демонструє свою ефективність і має зберігатися до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Санкції проти фізичних і юридичних осіб чи й цілих секторів економіки в Росії, а також інших причетних до дестабілізації в Україні раніше в кілька етапів координовано запровадили Європейський союз, США й інші країни «Групи семи», деякі інші держави, а також сама Україна.

XS
SM
MD
LG