Доступність посилання

ТОП новини

Можливі корупційні злочини Авакова не підслідні ГПУ – Шабунін


Віталій Шабунін, голова Центру протидії корупції
Віталій Шабунін, голова Центру протидії корупції

Можливі корупційні злочини міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова не належать до підслідності Генеральної прокуратури України. Так заявив у Facebook 14 вересня голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

«Ця заява Юрія Луценка – підготовка до проштовхування у Верховній Раді законопроекту № 5097, який змінить прикре для президента обмеження для генпрокурора одноосібно визначати підслідність у кримінальних справах між НАБУ та ГПУ», – вказав Шабунін.

Генпрокурор Юрій Луценко 13 вересня заявив, що очолюване ним відомство відкрило кримінальне провадження щодо міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

За словами Луценка, провадження було розпочато після звернення Віталія Шабуніна.

Генпрокурор не вказав, що саме є предметом розслідування в кримінальній справі проти Авакова, та не навів жодних інших подробиць. Міністр внутрішніх справ ще не прокоментував заяву Луценка.

10 вересня директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що справа про хабарництво щодо керівників Київської облдержадміністрації також може розвалитися в суді через порушення підслідності.

XS
SM
MD
LG