Доступність посилання

ТОП новини

США: Обама нагадав Трампу про підлещування до Путіна


Президент США Барака Обама (п) дивиться на російського лідера Володимира Путіна під час зустрічі на саміті «Групи двадцяти» в Китаї, 5 вересня 2016 року
Президент США Барака Обама (п) дивиться на російського лідера Володимира Путіна під час зустрічі на саміті «Групи двадцяти» в Китаї, 5 вересня 2016 року

Президент США Барак Обама нагадав, що республіканський кандидат на президентську посаду Дональд Трамп на російському державному телебаченні принижував військових США і підлещувався до президента Росії Володимира Путіна.

Відповідаючи на звинувачення Трампа, який назвав американського лідера слабким порівняно з Путіним, Обама риторично запитав, апелюючи до колишнього президента США, якого шанують більшість республіканців: «Чи можете ви собі уявити, щоб Рональд Рейган обожнював когось на кшталт цього?».

«Подумайте про те, що сталося з Республіканською партією. Раніше вона була проти Росії та авторитаризму і підтримувала боротьбу за свободу та демократію», – наголосив президент США під час мітингу прихильників Демократичної партії в місті Філадельфії 13 вересня.

Минулого тижня Дональд Трамп повторив свої похвали на адресу Володимира Путіна і висловив презирство Баракові Обамі. «Людина має дуже сильний контроль над країною», – сказав Трамп про Путіна. «Це зовсім інша система, і мені вона не подобається, але, звичайно, у тій системі він є лідером, набагато більшим, ніж наш президент», – заявив Трамп.

Кандидат на посаду президента США від Демократичної партії Гілларі Клінтон розкритикувала свого суперника, назвавши це вихваляння Путіна «образливим» і «таким, що лякає».

XS
SM
MD
LG