Доступність посилання

ТОП новини

Конкурс на посаду голови Миколаївської ОДА виграв депутат від БПП


Конкурс на посаду голови Миколаївської обласної державної адміністрації виграв народний депутат від БПП, заступник голови бюджетного комітету Верховної Ради Олексій Савченко. Про це повідомляє журналіст програми «Схеми» (спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA: Перший»), який стежив за перебігом конкурсу, проведеного Комісією з питань вищого корпусу державної служби, й оголошенням його результатів.

Народний депутат переміг на конкурсі з великим відривом. Він набрав 14,88 бала, а його найближчий опонент Артем Ващиленко 11,35 бала.

Олексій Савченко зазначив, що як очільник ОДА візьме на себе три зобов’язання на найближчий рік: ремонт доріг, тепломодернізація і сполучення (імовірно, транспортне – ред.).

Указ про призначення голови ОДА має підписати президент після узгодження Кабміном.

Загалом у конкурсі на посаду голови Миколаївської ОДА брали участь 32 кандидати, шість із яких вийшли до фіналу.

Засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби та кандидатів на посаду голови Миколаївської обласної державної адміністрації під час проведення конкурсу
Засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби та кандидатів на посаду голови Миколаївської обласної державної адміністрації під час проведення конкурсу

Кандидати на посаду склали тести на знання законодавства і пройшли співбесіди з членами Комісії з питань вищого корпусу державної служби. Комісія нині також фпроводить конкурси на посади голів райдержадміністрацій Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Івано-Франківської областей.

9 серпня президент України Петро Порошенко оголосив конкурс на посаду голови Миколаївської обласної державної адміністрації та 10 голів райдержадміністрацій.

4 червня Військова прокуратура Південного регіону України заявила про затримання чотирьох посадовців – заступника голови райдержадміністрації, помічника голови облради та першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації – під час отримання хабарів на суму 90 тисяч доларів.

15 червня під час візиту на Миколаївщину президент Петро Порошенко повідомив про рішення голови Миколаївської обласної державної адміністрації Вадима Мерікова подати у відставку. В оточенні президента це мотивували «політичною відповідальністю» у зв’язку з корупційними відкриттями.

Наприкінці червня Порошенко підписав указ про звільнення з посади голови Миколаївської ОДА Вадима Мерікова. Іншим своїм указом президент призначив виконувачем обов’язків голови Миколаївської облдержадміністрації В’ячеслава Боня, який був заступником голови області.

XS
SM
MD
LG