Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб готовий створити робочу групу з родичами військових, які завтра пікетуватимуть АП


Володимир Талалай
Володимир Талалай

Генеральний штаб Збройних сил України готовий створити робочу групу з родичами військових, які збираються на протест під Адміністрацією президента 15 вересня. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив виконувач обов’язків начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Володимир Талалай.

«Генштаб і Міністерство оборони поінформовані про зміст вимог цієї групи громадян, – зазначив він. – Ми працюємо взагалі над механізмом удосконалення порядку проходження служби, в тому числі, звільнення військовослужбовців за контрактом, а також тих, у кого уже спливли терміни контракту, але які за законом мають відслужити».

15 вересня родичі військовослужбовців ЗСУ збираються пікетувати Адміністрацію президента з вимогою до президента України Петра Порошенка підписати ухвалений Верховною Радою закон №4689 – він має дозволити розірвати або переукласти контракт військовим, які на початку бойових дій на Донбасі уклали його «до завершення особливого періоду» і тепер не можуть демобілізуватися.

Організатори акції мотивують свою вимогу необхідністю замінити військових, що тривалий час служать в зоні бойових дій. Організатори пікету також повідомили, що сформували ініціативну групу для діалогу з керівництвом Генерального штабу.

XS
SM
MD
LG