Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко заявив, що Росія не виконує мінських угод, тому далі важливі санкції


Франк-Вальтер Штайнмаєр, Петро Порошенко і Жан-Марк Еро (л -> п), Київ, 14 вересня 2016 року
Франк-Вальтер Штайнмаєр, Петро Порошенко і Жан-Марк Еро (л -> п), Київ, 14 вересня 2016 року

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з міністрами закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і Франції Жаном-Марком Еро наголосив, що Росія не засвідчує ніякого прогресу у виконанні мінських домовленостей, тому, за його словами, питання подальших санкцій щодо неї є дуже важливим.

За його словами, ініціатива української сторони, підтримана керівниками Німеччини і Франції, запровадити режим припинення вогню не виконується російською стороною.

Порошенко також нагадав про відсутність поступу у звільненні заручників і політв’язнів, які утримуються на окупованих територіях, включно з Кримом, і на території Росії.

Він висловив сподівання, що Рада ЄС уже в четвер затвердить рішення Комітету постійних представників країн ЄС продовжити один із пакетів санкцій, чинність якого збігає, ще на півроку.

Крім того, він закликав не визнавати легітимності парламентських виборів у Росії, які планують провести і в окупованому українському Криму, повідомила прес-служба голови держави.

Голови МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і Франції Жан-Марк Еро прибули до України, щоб домогтися поступу у виконанні мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині українського Донбасу.

XS
SM
MD
LG