Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 14 вересня 50 обстрілів – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що підтримувані Росією сепаратисти 14 вересня 50 разів обстріляли позиції українських військових. Понад половина цих обстрілів, 26, зафіксована на Донецькому напрямку, додають у штабі АТО.

За цими даними, бойовики відкривали вогонь із забороненої Мінськими домовленостями артилерії калібрів 152 та 122 міліметри в районі Зайцева, Авдіївки, Кам’янки та Верхньоторецького.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують у спробі прориву в районі Авдіївки, а також в обстрілах околиць Донецька у вечірні години 14 вересня.

В угрупованні «ЛНР» ще немає повідомлень про бойові дії впродовж минулої доби.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені.

Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Вона допомогла зменшити інтенсивність бойових дій, але не привела до повного дотримання «режиму тиші». Нові домовленості про перемир’я передбачають повне припинення вогню з півночі 15 вересня.

XS
SM
MD
LG