Доступність посилання

ТОП новини

МВС ліквідувало пожежну інспекцію – Аваков


Арсен Аваков ©Shutterstock
Арсен Аваков ©Shutterstock

Міністерство внутрішніх справ ліквідувало пожежну інспекцію, заявляє міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«По-перше, ми ліквідуємо пожежну інспекцію в тому вигляді, в якому вона була… Це орган, який дискредитував реальні подвиги вогнеборців», – сказав він під час презентації концепції реформування Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Міністр зазначив, що у рамках реформи пропонується нова система розділу на зони ризиків.

«Підприємства високої зони ризику, державні підприємства будуть контролюватися. Підприємствам середньої і малої зони ризику ми пропонуємо недержавне добровільне страхування, як це працює у всьому світі», – сказав він.

За словами Авакова, другим кроком реформи передбачається, процес децентралізації системи і створення команд добровольців, в яких можуть працювати люди від 18 до 60 років.

«Третій крок: це фінансове та технічне оснащення. На засіданні Кабміну я представлю систему фінансування ДСНС»,– сказав міністр.

ДСНС була створена в 2012 році шляхом об’єднання Міністерства надзвичайних ситуацій та Державної інспекції техногенної безпеки. ДСНС є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабміном через міністра внутрішніх справ.

XS
SM
MD
LG