Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: порушення перемир’я на Донбасі з боку бойовиків тривають


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що підтримувані Росією сепаратисти жодного дня не виконували умов оголошеного ними самими з 15 вересня перемир’я. Про це глава україснької держави заявив на 13-й зустрічі «Ялтинської європейської стратегії», яка 16 вересня розпочалася в Києві.

«Росія має забезпечити робоче припинення вогню. Лише цієї ночі нас обстріляли щонайменше 30 разів», – наголосив президент України. Порошенко також вказав, що «Росія контролює 409 кілометрів 400 метрів українського кордону».

«Жодного кроку назад ми не зробимо, поки російська сторона не покаже прогресу у сфері безпеки у Мінських домовленостях», – відзначив Петро Порошенко.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені.

Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Вона допомогла зменшити інтенсивність бойових дій, але не привела до повного дотримання «режиму тиші». Нові домовленості про перемир’я передбачають повне припинення вогню з півночі 15 вересня.

XS
SM
MD
LG