Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликає світ запровадити нові секторальні санкції проти Росії


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко закликає міжнародну спільноту запровадити нові секторальні санкції проти Росії. «Без санкцій ми нічого не доб’ємося», – заявив він, виступаючи на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) 16 вересня в Києві.

Президент додав, що Україна не є членом НАТО і захищається власною зброєю. «Але санкції – це єдиний механізм утримати Путіна при столі переговорів. І ми на це розраховуємо», – зауважив Порошенко.

Президент України також закликав США розглянути можливість запровадити оновлений варіант обмежувальної торгової поправки Джексона-Веніка щодо Росії через порушення нею прав людини.

«Я та людина, яка свого часу просила в американському Конгресі зняти поправку Джексона-Веніка щодо України. Зараз настав час впровадити її щодо Росії», – заявив Порошенко.

За словами президента, відповідні консультації з партнерами України уже відбуваються.

Поправка Джексона-Веніка – поправка 1974 року до закону про торгівлю США, що обмежує торгівлю із країнами, які перешкоджають еміграції, а також порушують інші права людини.

США, як і ЄС, країни-члени «Групи семи» і ще деякі держави, запровадили у зв’язку з агресією Росії проти України загалом кілька пакетів санкцій, головно проти російських фізичних і юридичних осіб, але також проти осіб та інституцій із лав сепаратистів Донбасу і Криму, а також представників колишнього керівництва України.

XS
SM
MD
LG