Доступність посилання

ТОП новини

Данилюк – інвесторам: зараз найвдаліший час інвестувати в Україну


Зараз найкращий час інвестувати в Україну – Данилюк (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:30 0:00

Зараз найкращий час інвестувати в Україну – Данилюк (відео)

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявляє, що зараз найвдаліший час інвестувати в Україну. Про це він сказав в коментарі Радіо Свобода.

«Ми створюємо нову державу, власне кажучи. І вартість бізнесу, який працює у такій країні, збільшується. Зараз, коли ми лише виходимо з кризи, найкращий час інвестувати», – говорить Данилюк.

За його словами, реформи, які зараз проводить Україна, дозволять їй за кілька років стати дуже привабливою для інвесторів, утім, тоді зайти на український ринок для них буде дорожче.

Данилюк зазначає, що пріоритетними наразі є сільське господарство, енергоефективність та фондовий ринок.

У травні Верховна Рада ухвалила законопроект про скасування обов’язкової державної реєстрації іноземних інвестицій. За задумом авторів, цей документ має стимулювати прихід нових західних інвесторів до України.

Водночас у деяких депутатів були побоювання, що законопроект не має запобіжників проти «несправжніх іноземних інвесторів», коли під виглядом західної інвестиції до України можуть зайти без реєстрації кошти українських бізнесменів, які вони раніше тримали в офшорах.

Західні партнери неодноразово закликали Київ до впровадження реформ задля залучення інвестицій чи отримання кредитів. Зокрема МВФ 15 вересня схвалив надання Україні нового траншу позики на суму в 1 мільярд доларів після тривалих зволікань, хоча отримання траншу очікувалося ще в липні.

Перед цим місія Міжнародного валютного фонду після завершення візиту до Києва заявляла, що для поновлення фінансування необхідні подальші рішучі реформи.

XS
SM
MD
LG