Доступність посилання

ТОП новини

Луценко скасував постанову про закриття провадження щодо ДТП за участі Толстошеєва


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко вирішив скасувати постанову про закриття кримінального провадження щодо смертельної ДТП поблизу станції метро «Лівобережна» у Києві.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, Луценко також вирішив призначити повторну амбулаторну комісійну психіатричну експертизу в експертній установі МОЗ України в іншому регіоні у цьому провадженні.

У Генпрокуратурі повідомляють, що Луценко заслухав доповідь прокурора Києва Романа Говди про розслідування цього ДТП і підстави закриття кримінального провадження.

Говда заявив, що в рамках розслідування отримані висновки низки експертиз, допитані понад 30 свідків.

За словами прокурора Києва, згідно з результатами експертиз, причиною дорожньо-транспортної пригоди став раптовий напад судомного характеру у водія, внаслідок якого він не міг усвідомлювати своїх дій і керувати ними.

Враховуючи це, притягнути водія Станіслава Толстошеєва до кримінальної відповідальності за порушення правил безпеки дорожнього руху не є можливим, зазначив Говда.

У Києві 9 січня біля метро «Лівобережна» автомобіль вилетів на тротуар, внаслідок цієї ДТП одна людина загинула і одна опинилася в лікарні. За кермом був 21-річний Станіслав Толстошеєв, син успішного бізнесмена з Дружківки на Донеччині, який пізніше заявив, що в нього був епілептичний напад і він знепритомнів за кермом.

Його адвокати надали відповідну довідку від лікарів, і Апеляційний суд випустив Толстошеєва під заставу розміром 137,8 тисяч гривень, попри протести прокуратури. Згодом стало відомо про закриття цього провадження.

XS
SM
MD
LG