Доступність посилання

ТОП новини

«ДНР»: сьогодні пройде обмін полоненими «один на чотири»


В угрупованні «ДНР» повідомляють, що 17 вересня має відбутися обмін полоненими між сепаратистами та представниками української влади за формулою «один на чотири».

Сепаратистські ЗМІ цитують так званого «омбудсмена» Дарину Морозову, яка представляє донецьких сепаратистів у підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу.

«У результаті довгих переговорів між владою республіки і українською стороною в особі Віктора Володимировича Медведчука була досягнута домовленість про довгоочікуване обміні. Відбудеться обмін полковника СБУ на чотирьох громадян. Громадяни – похилого віку у важкому фізичному і моральному стані», – сказала Морозова.

Про цей обмін українська сторона наразі не повідомляє.

9 вересня представник України у Тристоронньої контактної групи Леонід Кучма висловив сподівання, що черговий обмін полоненими між українською стороною і сепаратистами, які контролюють частину Донбасу, відбудеться найближчим часом.

Раніше речниця Кучми Дарка Оліфер заявила, що наступне засідання Контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі заплановане на 21 вересня. За її словами, основне питання, яке розглядатимуть на цьому засіданні, – звільнення заручників.

Як заявила напередодні віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко, за уточненими даними СБУ, в полоні бойовиків на окупованих територіях перебуває 115 громадян України, майже половина з яких військові. Також, за її даними, ще 498 людей вважаються зниклими безвісти.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG