Доступність посилання

ТОП новини

У Петриківці проводять міжнародний етнофестиваль «Петриківський дивоцвіт»


У суботу, 17 вересня, в селищі Петриківка на Дніпропетровщині відкрився міжнародний етнофестиваль «Петриківський дивоцвіт».

Фестиваль проводять водинадцяте. «Родзинками» цьогорічного дійства стали алеї меду, сала та вареників, організовані для гостей свята, козацькі розваги та майстер-класи з петриківського розпису від знаних майстрів.

Дійство розгорнули на центральній площі Петриківки, біля Будинку культури. Його учасниками стали народні майстри, заклади культури та художні колективи, господарі «зелених» туристичних садиб, кухарі, вихованці дитячих художніх шкіл, молодь.

До пізнього вечора на гостей чекають виступи зірок української естради, «гастрономічна феєрія», вогняне шоу, а також конкурси, майстер-класи, спортивні змагання тощо. Учасники фестивалю можуть спробувати себе у карвінгу (мистецтві художнього різьблення по овочах або фруктах), вишиванні, створенні виробів з глини, плетінні з соломки тощо.

Свої експозиції представили міста та райони Дніпропетровщини. Також у рамках етнофестивалю пройде конкурс молодих виконавців «Пісенний дивоцвіт», виставка декоративно-ужиткового мистецтва «Творчі традиції – веселка Дніпропетровщини», виставка-ярмарок «Містечко майстрів».

Фестиваль «Петриківський дивоцвіт» за роки проведення став своєрідним брендом Дніпропетровщини. За словами організаторів, він покликаний популяризувати традиції українського мистецтва, ремесел, привернути увагу жителів до надбань народної творчості.

Торік фестиваль був офіційно скасований владою «з міркувань безпеки», однак майстри тоді провели його власними силами.

XS
SM
MD
LG