Доступність посилання

ТОП новини

Партія Меркель не змогла перемогти на місцевих виборах у Берліні – дані екзит-полу


Ангела Меркель
Ангела Меркель

В ході виборів до Палати депутатів Берліна 18 вересня Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) перемагає партію канцлера Німеччини Ангели Меркель «Християнсько-демократичний союз» (ХДС). За даними екзит-полу громадського телемовника ARD, у соціал-демократів 23% голосів виборців, у партії Меркель – близько 18%.

Високу конкуренцію «Християнсько-демократичному союзу» склала партія «Альтернатива для Німеччини» – приблизно 11,5%. Ця політична сила на тлі невдоволення політикою Меркель про «відкриті кордони для біженців» підкорила вже 10-й «земельний парламент» в Німеччині.

«Альтернатива для Німеччини» набирає місця за рахунок християнських демократів, які два тижні тому зазнали поразки під час голосування в східному регіоні Мекленбург-Передня Померанія. Аналітики припускають, що нинішня коаліція в складі СДПН і «ХДС» не зможе набрати необхідної більшості в німецькому парламенті.

На думку оглядачів, такі результати голосування відображають негативну реакцію в німецькому суспільстві щодо минулорічного рішення Ангели Меркель про лояльну для прохачів притулку політику. Крім того, падіння рейтингів партії Меркель залишає відкритим питання – чи буде вона вчетверте балотуватися на посаду канцлера наступного року.

Парламентські вибори у Німеччині відбудуться восени 2017 року.

XS
SM
MD
LG