Доступність посилання

ТОП новини

Посольство Росії: в Україні на виборах до Держдуми проголосували понад 350 росіян, найменше – у Львові


Понад 350 громадян Росії змогли проголосувати на виборах до Державної думи на території російських дипломатичних установ в Україні. Про це повідомили в посольстві Росії в Києві, передає російська агенція ТАСС.

«За попередніми даними, в Києві проголосували 155 осіб, у Львові – 38, в Одесі –120 і 56 громадян Росії – в Харкові», – повідомили в посольстві.

18 вересня у Росії о 20:00 завершилося голосування на виборах до Державної думи. Москва вирішила також провести вибори на території анексованого Криму, чим викликала різку критику Києва та низки країн Заходу. В анексованому Криму станом на 18:00 явка виборців становила 42%.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що сьогоднішні вибори до Держдуми Росії в анексованому Криму незаконні. У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що Росія вчергове грубо і зухвало порушила міжнародне право та закони України.

Активісти палять прапор Росії під посольством у Києві, 18 вересня 2016 року
Активісти палять прапор Росії під посольством у Києві, 18 вересня 2016 року

У неділю проти виборів до Держдуми Росії протестували активісти у Києві. Силовики затримали трьох учасників акції біля посольства Росії. Зокрема – одного з учасників акції через інцидент із чоловіком, який, за його словами, хотів проголосувати у будівлі диппредставництва.

В Одесі також були затримання біля Генконсульства Росії. Натомість в Харкові повідомляли про спокійний хід голосування.

XS
SM
MD
LG