Доступність посилання

ТОП новини

Партія Путіна набрала найбільше голосів на виборах до Держдуми Росії – екзит-поли


Мітинг в Сімферополі на підтримку партії «Єдина Росія», 16 вересня 2016 року
Мітинг в Сімферополі на підтримку партії «Єдина Росія», 16 вересня 2016 року

За результатами екзит-полів, на виборах до Державної думи Росії проходять партія президента Володимира Путіна «Єдина Росія» – 44,5%, ЛДПР – 15,3%, КПРФ – 14,9% і «Справедлива Росія» – 8,1%.

ЦВК Росії також повідомляє, що після опрацювання перших протоколів (близько 7% від усієї кількості) на виборах до Держдуми лідирує «Єдина Росія» – 44,15%.

Голова ЦВК Росії Елла Памфілова заявила, що фактів через які можна було б говорити про нелегітимність виборів в Росії, немає, але і «стерильними вони теж не були», додала вона.

У штабі КПРФ заявили, що в ЦВК подали близько тисячі скарг на порушення в ході голосування. Про порушення заявляли також представники партій «Яблуко» і ПАРНАС.

18 вересня у Росії о 20:00 завершилося голосування на виборах до Державної думи. Москва вирішила також провести вибори на території анексованого Криму, чим викликала різку критику Києва та низки країн Заходу.

Проти виборів протестували під дипустановами Росії у Києві та Одесі. Були повідомлення про затримання протесувальників. Інформація про правопорушення під час голосування у Харкові та Львові не надходила.

Усього, за даними посольства Росії в Києві, на виборах до Державної думи на території російських дипломатичних установ в Україні проголосувало 350 громадян Росії, у Криму і Севастополі (станом на 18:00) на вибори прийшли понад 600 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG