Доступність посилання

ТОП новини

Сирія: сили аль-Асада заявляють про припинення перемир’я


Руїни у місті Хомс, Сирія, 19 вересня 2016 рік
Руїни у місті Хомс, Сирія, 19 вересня 2016 рік

Сирійське агентство SANA розповсюдило заяву про припинення у Сирії перемир’я силами режиму президента Башара аль-Асада. У тексті заяви мовиться, що противники сирійського режиму скористалися перемир’ям для підготовки до нових нападів.

Ця заява була оприлюднена за кілька годин після того, як у Міністерстві оборони Росії назвали «беззмістовним» дотримання режиму припинення вогню у Сирії проурядовими силами, оскільки, за інформацією російської сторони, представники опозиції продовжують атаки.

«Зважаючи на те, що повстанці не дотримують режиму припинення вогню, ми вважаємо, що дотримання перемир’я проурядовими силами в односторонньому порядку є беззмістовним», – заявив 19 вересня представник Міноборони Росії Сергій Рудской.

У відповідь представник Державного департаменту США Джон Кербі заявив, що Вашингтон очікує від російської сторони роз’яснень у зв'язку із заявою сирійського командування. Він наголосив, що саме Росія взяла на себе відповідальність за дотримання Дамаском режиму припинення вогню.

Перемир’я у Сирії набула чинності 12 вересня – після завершення у Женеві тривалих переговорів між головами дипломатичних відомств США та Росії Джоном Керрі та Сергієм Лавровим.

XS
SM
MD
LG