Доступність посилання

ТОП новини

Польща не визнає вибори до Держдуми Росії в Криму – заява


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Польща не визнає вибори до Держдуми Росії в анексованому Криму. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Польщі.

«Збереження суверенітету й територіальної цілісності України є ключовою умовою для мирного врегулювання конфлікту між Росією й Україною. У зв’язку із цим обрання депутатів на окупованих територіях ставить під сумнів легітимність самих виборів», – зазначається в заяві, опублікованій 19 вересня.

МЗС Польщі підтримує заяву спостережної місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) Організації з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ) у частині попередньої оцінки виборів у Росії, зокрема щодо передвиборчого періоду і організації виборчої кампанії.

18 вересня у Росії відбулися вибори до Держдуми, Москва також провела вибори в анексованому Криму. Згідно з попередніми підсумками голосування 18 вересня, більшість мандатів у Державній думі Росії матиме партія «Єдина Росія». Остаточні результати виборів у Росії планують оголосити у п’ятницю.

У Євросоюзі заявили, що не визнаватимуть результатів виборів до Державної думи Росії, проведених на території Криму.

Україна раніше закликала міжнародну спільноту не визнавати результатів російських виборів на території українського Криму.

В ОБСЄ заявили, що голосування 18 вересня в цілому було прозорішим, ніж попереднє, але на волевиявлення негативно вплинуло обмеження базових свобод і політичних прав, жорстко контрольовані ЗМІ і тиск на громадянське суспільство.

XS
SM
MD
LG