Доступність посилання

ТОП новини

Суд засудив бойовика «Русской армии ДНР» до 8 років тюрми – прокуратура


©Shutterstock
©Shutterstock

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області засудив жителя Донеччини, бойовика одного з підрозділів угруповання «ДНР» до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської прокуратури, яка представляла в суді сторону обвинувачення, суд також визнав чоловіка винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, участі у непередбачених законом збройних формуваннях та незаконному поводженні зі зброєю та боєприпасами.

За даними прокуратури, навесні 2014 року обвинувачений брав активну участь у проросійських мітингах Антимайдану, «маючи умисел на зміну меж території України та на порушення порядку, встановленого Конституцією, він вступив до лав збройного формування «Русская православная армия ДНР».

У прокуратурі повідомляють, що обвинувачений чергував на блокпостах на Донеччині й здійснював фільтраційні заходи, спрямовані на виявлення осіб, які не підтримують сепаратистку діяльність, брав участь у збройному протистоянні з військовослужбовцями Збройних сил України на Луганщині.

Чоловіка затримали восени 2015 року, під час обшуків за місцем його проживання виявлені боєприпаси.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей.

Угруповання «ДНР» і «ЛНР» Україна визнала терористичними.

XS
SM
MD
LG