Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура відкрила провадження через вибори до Держдуми Росії в Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура Криму, яка працює при Генпрокуратурі України, відкрила кримінальне провадження через проведення на території Криму виборів до Держдуми Росії.

«Такі дії свідчать про намагання легітимізувати Автономну Республіку Крим шляхом включення незаконно обраних депутатів із вказаного регіону до російського парламенту і фактично є продовженням дій щодо посягання на територіальну цілісність та недоторканість України спрямованих на зміну меж її території», – йдеться у повідомленні прес-службі відомства.

У прокуратурі нагадують, що про невизнання результатів цих виборів в Криму заявили ПАРЄ, Україна, США, Естонія, Литва, Румунія, Швеція, Данія, Канада.

Верховна Рада України сьогодні ухвалила звернення про невизнання легітимність виборів до Держдуми Росії, їхні результати і юридичні наслідки. Також український парламент не визнає легітимність складу, повноважень, актів та рішень Держдуми Росії

18 вересня у Росії відбулися вибори до Держдуми, Москва також провела вибори в анексованому Криму. Згідно з попередніми підсумками голосування 18 вересня, більшість мандатів у Державній думі Росії матиме партія «Єдина Росія». Остаточні результати виборів у Росії планують оголосити у п’ятницю.

Україна раніше закликала міжнародну спільноту не визнавати результатів російських виборів на території українського Криму.

XS
SM
MD
LG