Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: силовики викрили одного з членів ВРЮ у спробі отримати хабар 500 тисяч доларів США


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Генеральній прокуратурі України заявляють, що силовики викрили одного з членів Вищої ради юстиції у спробі отримати від представника комерційної структури хабар 500 тисяч доларів США.

Як повідомляє прес-служба відомства, член ВРЮ намагався отримати ці кошти за здійснення «впливу на винесення судом першої інстанції рішення на користь суб’єкта господарювання та залишення його в силі судами апеляційної та касаційної інстанцій».

У прокуратурі також повідомляють про затримання посередника – арбітражного керуючого Міністерства юстиції України, «який у змові з членом Вищої ради юстиції, згідно з розподіленим між ними ролей, отримав першу частину коштів у розмірі 150 тисяч доларів».

За даними прокуратури, члену Вищої ради юстиції України вручили повістку про явку до Генеральної прокуратури України для повідомлення йому про підозру.

Наразі проводиться комплекс слідчих і розшукових дій задля встановлення обставин вчиненого кримінального правопорушення, додають у ГПУ.

Вища рада юстиції, серед іншого, вносить подання президенту України про призначення суддів на посади або про звільнення їх з посад, розглядає справи і ухвалює рішення стосовно порушення суддями і прокурорами вимог щодо несумісності.

XS
SM
MD
LG