Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликав ЮНІСЕФ втрутитися у ситуацію з утриманням бойовиками дітей на Донбасі


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко закликав Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) втрутитися у ситуацію з утриманням проросійськими бойовиками дітей на Донбасі.

«Я був шокований, коли дізнався, що нещодавно підтримувані Росією НЗФ на території Донбасу беруть дітей у заручники. Вони показали відео допиту підлітків, яких вони звинуватили у якийсь диверсійній діяльності. Така поведінка є неприпустимою в 21 столітті і ми закликаємо ЮНІСЕФ втрутитися і зупинити тортури над цими дітьми», – сказав він під час саміту Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй, що відбувається в рамках 71-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

12 вересня бойовики «ДНР» заявили, що викрили мережу «диверсантів», в яку входили виключно підлітки, нібито «завербовані Службою безпеки України». Підлітків звинуватили у тому, що вони протягом року підривали автомобілі, будівлі і військові частини на окупованій території. В інтернеті бойовики виклали відео, де діти зізнаються і каються у скоєному.

У СБУ назвали це черговим інформаційним «вкиданням» сепаратистів. Як заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, заява про викриття «агентів-диверсантів» українських спецслужб вже не викликає ажіотажу в угрупованні «ДНР», сепаратистам тепер потрібно більше, щоб сколихнути громадську думку. За словами Ткачука, бойовики нічого оригінального не придумали: залучати дітей – це частина кремлівських сценаріїв. Подібне, за його словами, було в історії про «розп’ятого хлопчика» в Слов’янську.

Також перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко закликала Організацію з безпеки і співпраці в Європі і Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) перевірити інформацію щодо катування підлітків, затриманих бойовиками «ДНР».

XS
SM
MD
LG