Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 14 обстрілів за добу – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що підтримувані Росією сепаратисти 21 вересня 14 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових.

За цим повідомленням, міномет калібру 120 міліметрів бойовики застосували в районі Зайцева. Сепаратисти вели вогонь із гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї у районі Авдіївки, а також на Маріупольському напрямку, додають у штабі АТО.

В угрупованнях «ДНР» та «ЛНР» ще не повідомляли про бойові дії впродовж минулої доби.

Лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня. Наприкінці минулого тижня очільник донецьких сепаратистів Олександр Захарченко вказав, що бойовики можуть поновити бойові дії в разі порушень із боку української сторони.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG