Доступність посилання

ТОП новини

В американському місті Шарлотт спалахнули заворушення


В американському місті Шарлотт спалахнули заворушення (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00

В американському місті Шарлотт спалахнули заворушення

У найбільшому місті американського штату Північна Кароліна 22 вересня другу ніч поспіль тривали заворушення. Пізно ввечері 21 вересня був тяжко поранений один із учасників протестів. Міська поліція заявила, що не несе відповідальності за це, оскільки її співробітники застосовували лише сльозогінний газ і світлошумові гранати.

За день до цього щонайменше 16 поліцейських були поранені, коли демонстранти кидали у спецпризначенців каміння, здійснювали підпали і на короткий час заблокували одну з автотрас.

Губернатор Північної Кароліни оголосив надзвичайний стан у місті Шарлотт і викликав сили національної гвардії і патрульних, щоб допомогти відновити порядок.

Сотні демонстрантів брали участь у сутичках із поліцією після загибелі 20 вересня чорношкірого чоловіка, який був застрелений поліцейським. Поліція стверджує, що 43-річний Кіт Скотт був озброєний і не звертав уваги на вимоги поліцейських. У родині загиблого кажуть, що він тримав у руках книжку, а не зброю.

Серія інцидентів, які останнім часом сталися в багатьох місцевостях Сполучених Штатів, викликали питання щодо расової упередженості в правоохоронних органах США.

XS
SM
MD
LG