Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін планує сьогодні передати від МЕРТ в управління уряду «Нафтогаз України» – Гройсман


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Кабінет міністрів України планує передати від Міністерства економічного розвитку та торгівлі в управління уряду компанію «Нафтогаз України».

«Сьогодні ми приймемо ще одне рішення: з переведення в управління від Мінекономіки до Кабінету міністрів компанії «Нафтогаз України», – сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Прем’єр нагадав, що у вересні Мінекономіки ухвалило рішення щодо компанії «Укртрансгаз» і «Нафтогазу» викликало дискусії.

Гройсман вважає, що ця ситуація довела необхідність реформування «Нафтогаз України».

Він переконаний, що передача в управління Кабміну компанії тільки прискорить ці процеси.

7 вересня Міністерство економічного розвитку і торгівлі внесло зміни до статуту «Нафтогазу», поклавши на себе функції управління компанією «Укртрансгаз». Таке рішення у МЕРТ пояснили необхідністю виконання зобов’язання щодо Третього енергетичного пакету Євросоюзу.

16 вересня у «Нафтогазі України» заявили, що рішення Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) забрати компанію «Укртрансгаз» у своє управління ставить під загрозу отримання кредитів для закупівлі газу для опалювального сезону. Також у «Нафтогазі» зазначили, що це рішення суперечить як вимогам Третього енергопакету, так і закону України «Про ринок природного газу».

Донині «Нафтогаз України» здійснював повний цикл операцій розвідки та розробки родовищ, експлуатаційного та розвідувального буріння, транспортування та зберігання нафти і газу, постачання природного і скрапленого газу споживачам. Відокремлення функцій, зокрема, транспортування газу вимагає, серед іншого, так званий Третій енергопакет нормативних актів Європейського союзу, втілити які зобов’язалася й Україна.

100% акцій «Нафтогазу» належать Міністерству економічного розвитку і торгівлі.

XS
SM
MD
LG