Доступність посилання

ТОП новини

Посол України закликає Британію допомогти зупинити пропаганду Філіпса


Грем Філіпс
Грем Філіпс

Посол України у Великобританії Наталія Галібаренко закликає владу цієї країни вжити заходів проти британського громадянина Грема Філіпса для припинення його «пропагандистської роботи на користь російської окупаційної влади в Україні». Відповідний відкритий лист посла публікує Міністерство закордонних справ України.

Галібаренко закликає британську сторону вжити заходів зокрема щодо проїзних документів Філіпса, «щоб він залишив Україну назавжди».

«З огляду на те, що пан Філіпс з гордістю називає себе британським журналістом, його дії є ганебними і не сприяють іміджу Великобританії як сильного і послідовного прихильника України в протидії російській агресії. Своїми діями пан Філіпс завдає шкоди високим стандартам британської журналістики», – додала Галібаренко.

За словами посла, Філіпс є «псевдожурналістом, який підриває національну безпеку України, відкрито демонструє ідеї расової дискримінації і ненависті, висловлює підтримку терористичним методам і чинить провокації з єдиною метою: поширювати насильство».

Галібаренко наголосила, що Філіпс порушив українське законодавство, зокрема перетнувши адмінкордон з анексованим Кримом через Росію. За її словами, у разі, якщо Філіпс опиниться на території, яка перебуває під юрисдикцією України, він «понесе повну відповідальність за свої дії, як у 2014 році», коли його затримали, а потім депортували з України із забороною в’їжджати на три роки.

Відкритого листа, за повідомленням МЗС, передали компетентним органам влади Великобританії для подальшого реагування.

Раніше цього місяця під час обміну полонених між українською стороною і бойовиками на сході України Філіпс принижував звільненого українця Володимира Жемчугова, який з полону повернувся з тяжкими пораненнями. Це викликало осуд, і невдовзі у Facebook прем’єр-міністра Великої Британії Терезу Мей закликали розслідувати діяльність Філіпса в Україні й покарати його за проросійську пропаганду.

XS
SM
MD
LG