Доступність посилання

ТОП новини

США: демонстранти в місті Шарлотт відкинули комендантську годину


Демонстранти в американському місті Шарлотт відкинули комендантську годину (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:55 0:00

Демонстранти в американському місті Шарлотт відкинули комендантську годину

Демонстранти, які протестують проти дій поліції в американському місті Шарлотт, 23 вересня відмовилися дотримуватися запровадженого рішенням місцевої влади режиму комендантської години.

Сотні демонстрантів залишилися на вулицях найбільшого міста Північної Кароліни, поліцейські не намагалися заарештувати їх незабаром після того, як наказ опівночі набрав чинності.

Оголошення про комендантську годину надійшло після масових заворушень, що сталися після вбивства поліцейськими 43-річного Кіта Скотта.

Пізно ввечері 21 вересня був тяжко поранений один із учасників протестів, згодом він помер у лікарні. Міська поліція заявила, що не несе відповідальності за це, оскільки її співробітники застосовували лише сльозогінний газ і світлошумові гранати.

За день до цього щонайменше 16 поліцейських були поранені, коли демонстранти кидали у спецпризначенців каміння, здійснювали підпали і на короткий час заблокували одну з автотрас.

Поліція стверджує, що 43-річний чорношкірий Кіт Скотт був озброєний і не звертав уваги на вимоги поліцейських. У родині загиблого кажуть, що він тримав у руках книжку, а не зброю.

Серія інцидентів, які останнім часом сталися в багатьох місцевостях Сполучених Штатів, викликали питання щодо расової упередженості в правоохоронних органах США.

XS
SM
MD
LG