Доступність посилання

ТОП новини

Партія Навального вимагає відставки голови ЦВК Росії і скасування підсумків виборів


Олексій Навальний
Олексій Навальний

Незареєстрована російська опозиційна Партія прогресу, очолювана Олексієм Навальним, заявляє, що вибори до Державної думи Росії не були чесними і рівними, і не визнає їх результатів. Обрана Держдума Росії нелегітимна, йдеться в заяві партії.

У документі наголошується, що Центральна виборча комісія Росії не змогла забезпечити чесний підрахунок голосів в значної частини російських регіонів, де підсумкові цифри виставлялися за «вказівками згори». Сумарний обсяг приписок до явки виборців склав не менше 10 відсотків, а масштаб фальсифікацій на користь «Єдиної Росії» становить приблизно 10 мільйонів голосів, заявляють представники Партії Прогресу.

Центральна виборча комісія Росії раніше скасувала результати голосування на декількох дільницях. Партія Навального називає такі дії ЦВК «показовими» і вимагає відставки голови ЦВК Елли Памфілової, скасування підсумків голосування 18 вересня і проведення чесних парламентських виборів.

За даними російського Центрвиборчкому, «Єдину Росію» підтримали понад 54 відсотки виборців, а активність на виборах склала близько 48 відсотків.

Партія Прогресу втратила реєстрацію в 2015 році. Члени партії планували балотуватися на виборах за списками «ПАРНАС», але коаліція розпалася.

XS
SM
MD
LG