Доступність посилання

ТОП новини

Посол США: успішна приватизація буде найкращою рекламою для України


Марі Йованович
Марі Йованович

Посол США в Україні Марі Йованович заявляє, що успішна приватизація буде найкращою рекламою для України.

За її словами, найкращий і єдиний спосіб залучити інвестиції – це продемонструвати добрий приклад, збільшивши темпи приватизації, також показати, що уряд чітко слідує курсу реформ.

«Приватизація держактивів, які мали почати приватизовувати цього літа загальмувалася, на прикладі, Одеського припортового заводу, що була відкладенау зв’язку з нерозсудливою початковою стартовою ціною і боргами», – сказала посол США під час VIII міжнародного економічного форуму «Іновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» в Харкові.

Йованович вважає, що приватизацію Одеського припортового заводу слід спрямувати «в потрібне русло».

У Харкові триває VIII міжнародний економічний форум«Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи». В заході беруть участь українські урядовці і бізнесмени, 11 послів країн, понад 200 представників з 30-ти держав світу, дипломати, інвестиційні компанії.

У липні цього року планували провести конкурс з приватизації ОПЗ. Проте, як повідомили у Фонді державного майна України, на участь в конкурсі з продажу Одеського припортового заводу не надійшло жодної заявки, через це конкурс визнали таким, що не відбувся у зв’язку з відсутністю попиту.

Фонд держмайна планує повторно виставити ОПЗ на приватизацію за зниженою ціною до кінця цього року.

XS
SM
MD
LG