Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: 2 екс-працівників банку «Київська Русь» підозрюють у привласненні мільйона гривень


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Київська місцева прокуратура № 7 повідомила двом колишнім працівникам банку «Київська Русь» про підозру у привласненні мільйона гривень, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

«Встановлено, що начальник відділу одного з територіальних відділень банку, вступивши у змову із завідувачем каси та іншими посадовими особами фінустанови, організувала схему власного незаконного збагачення шляхом підроблення документів на видачу готівкових коштів з карткових рахунків клієнтів», – зазначають у відомстві.

За даними прокуратури, завдяки підробці документів упродовж 2014 – початку 2015 років цим працівникам банку вдалося заволодіти коштами на загальну суму понад мільйон гривень.

Ці дії банківських службовців кваліфіковані за частиною 5 статті 191 (привласнення майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та частиною 2 статті 200 (підроблення документів, що надають доступ до банківських рахунків) Кримінального кодексу, додають у прокуратурі.

На даний час вирішується питання щодо звернення до суду з клопотанням про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

У серпні Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому топ-менеджеру банку «Київська Русь», якому інкримінують розкрадання 44 мільйонів доларів, його оголосили у міжнародний розшук.

Національний банк України ухвалив рішення про ліквідацію банку «Київська Русь» 17 липня 2015 року. Термін ліквідації банку, згідно з рішенням Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, – до 16 липня 2018 року.

Банк «Київська Русь» належав до групи великих банків.

XS
SM
MD
LG